Podcast De Showbizzmoord groot succes

Meer dan 300.000 unieke luisteraars, landelijke media-aandacht en een maandenlange positie in de toplijst van iTunes: de afgelopen maanden kon niemand om De Showbizzmoord heen. Hoe kwam deze succesvolle podcast tot stand?

In mei 2020 kwam de eerste aflevering van de true crime-podcast De Showbizzmoord van NPO Radio 1 en AVROTROS online. Makers Lammert de Bruin (EenVandaag) en Babs Assink (o.a. NOS Journaal) hadden een paar maanden eerder bij me aangeklopt met een nieuw te maken podcastverhaal. En wat voor eentje… In de reeks wordt de moord op platenproducer Bart van Laar ontrafeld, een zaak die sinds de gebeurtenis in 1981 is uitgegroeid tot één van de grootste gerechtelijke dwalingen ooit.

We maakten met elkaar een intrigerende en spannende podcastserie vol sterren, drugs, prostitutie, geld en macht, waarin verschillende personen uit de muziekwereld van toen aan het woord komen. Onder anderen Peter Koelewijn, Eddy Ouwens en Gemma van Eck vertellen over Barts roemruchte leven. De voice-overs werden opgenomen bij Studio IVO, de echte jaren ‘80-muziek van musici als Benny Neyman, Babe en LUV werd door ons samen onder de gesprekken gelegd, het geheel werd in elkaar gepuzzeld en het resultaat is een zevendelige serie met een ijzersterk verhaal. Vier maanden later heeft De Showbizzmoord al geweldige resultaten opgeleverd. Een project om trots op te zijn!

Previous
Previous

StudioVLOG #01: Een kijkje in de keuken